Vi körde en clearround igår ;)

Något som jag inte delat med mig av- eller inte hunnit dela med mig av var att jag och Miramis åkte på en banhoppningsträning och endast hoppade runt på 90 cm. :) Han var verkligen jättetittig och rädd. Han var grymt ofokuserad och var i nästan alla bommar för att han inte kunde slappna av över sprången ;) Fick säga till honom och lägga till spöet på bogen över vissa hinder och han lyssnade faktiskt! Vi nollade och jag är supernöjd.

Måste även tillägga att han var fantastiskt fin på framhoppningen, han var så grymt lydig att du kunde öka till ett snabbt tempo och bara sätta dig ner så gör han halt. Han var superalert och tyckte nog det var lite kul, trots läskiga hinder. La även av en bock, detta gör han ytterstsällan, tror han endast har gjort det 2 gånger tidigare.

Film kommer och ev. bilder.

Något annat roligt är hur mycket posetiva ord hur Miramis är musklad, om än lite fet. Så säger många att han är jättefin i kroppen och ser ut som en helt annan häst :)) Kan inte annat än att hålla med, så snuskigt snygg har han blivit. Sen får han vara lite småfet så länge han bygger muskler, sedan kan han få springa av sig det.

Lovet är slut. och jag med;)

Hihi idag fick jag Och Socky besök av Pauline och det var väldigt mysigt ! :D Han var fortfarande lite halt men imorgon kommer vår massör och tittar på honom så får se vad hon säger.
Sen red jag Maksime som skötte sig super! Väldigt härlig ponny det :) Nu blir det wallander och sen sova.

 Puss! // Johanna


Pussgurka!


Dagen var sådär.

Min dag har inte vart den bästa. När jag kom hem från tierp  åkte jag till stallet och skulle rida hästarna.
 Hoppade upp på Socky och han kändes lite knackig men skrittade iaf iväg och då kändes det som vanligt. Men sen skulle jag trava och då var han halt. Men tror han har sträckt sig i bogen förkändes inget i benet och var inge varm och sen vart det värre när jag böjde honom till vänster. Men kändes inget spec i skritten så skrittade en sväng och massera honom sen. Min prins<3

 Var inte så taggad sen men tänkte rida ut en sväng på Winston. Men han var helt knäpp! Vägrade helt att gå trotts att det inte fanns nå farligt alls i närheten. Va fan ?! ;) Men sen gick han väl bra men var arg på honom ;) Nu ska jag chilla så hörs vi imorrn.

// Johanna


Så galet vacker<3


Fino

Lite bilder till Agnes ;)

Timjann

Fino<3






Usel kvalite men som sagt mobil bilder ;)


God morgon!

Nu väntar jag på Susanne och Agnes som ska hämta mig och sen bär det av mot tierp. Maksime står idag men ska mocka och fixa och sen ska jag vandra upp till ridskolan och titta lite på träningarna :) Sen ska även Socky och Winston ridas. Senare blir det bilder på mina inköp från valbo! / Johanna:)



Massa mobilbilder nu ;) Fina du<3


Caramell

En grymt gulli bild på Camell till Madde :)



25 februari

Maksime: Hon fick jobba lite i ridhuset idag och var hur fin som helst! Jobbade mest med att hitta takten och sen var det ju bara andra gången jag satt på henne men det kändes jätte bra! :)

Winston: Red ut på pehlamet. tog ett skarpare bett bara för att det var typ storm och sen har han varit så stark de senaste dagarna. Men han var fin han med men lite skuttig men inte konstigt det med tanke på vädret. ;)

Socky: Jobbade han lite på banan och han var dryg idag ;) Ett sånt pass man drar ett sträck över. Spänd och hoppig och allmänt okoncentrerad. Men man kan inte alltid ligga på topp och har blivit lite bus ridning de senaste dagarna då va har haft sällskap så inte så konstigt att han inte vela jobba ;) Söten


har laddat över galet gammla bilder från min ur gammla mobil ;) Fino och jag typ för LÄNGE sen.


Det har gått 3 år sedan..

Jag stannar upp
med tårar som rinner
jag vänder tillbaks för att torka mina kinder
allt runtomkring bara försvinner
jag blickar tillbaks
men vill inte ha det som minnen
men efter tiden som har gått
så blir ingenting detsamma.

Du och jag, kanske var vi ett kapitel?
Vårat kapitel i över, och vi har börjat på ett nytt
Såret är sytt
Men aldrig kommer det sluta värka.

Jag saknar dig.



Film?

Vill ni se film från träningen?


Hoppträningen avklarad nu

Han var så superfin. Laddar över filmen imorgon så får ni se. Klockis ponny ♥


Så otroligt ful bild, men han gör mig så glad <3

för världen är du någon men för mig är du hela världen ♥
Helt galet vad en liten ponnyskrutt kan sprida så mycket glädje. Vi ska kämpa oss igenom allt.
Soulmate..♥

Ett tag sen.

Hej!

Var ett tag sen men eftersom allt har dampat vart det en liten paus. Men som tur var fixade vår super tekniska Isabelle det !;) Jag är helt oduglig (a)

 Men inatt slagga jag iaf hos bästa Madde och nu kom jag just från stallet var där och mocka och red Socky som var galet fin och pigg! Nu ska jag snart ner och ta in hästarna då det är typ hundra minus sen åker jag till tierp och rider Maksime. Ska bli kul! :) Men ikväll ska jag försöka uppdatera ordentlig.

 // Johanna


Stångbett

Det blev alltså muffbett med stång som vi köpte. Det fanns tyvärr inte nova bett som affärsägarens tillverkare skapade i ponny. Lite synd men tror dock han kommer passa på detta bett hur bra som helst. Blir första provningen imorgon på hoppträningen- brave ;)


Lite filmer från träningar del 1

Eftersom allt innehåll har mystiskt raderat så lägger jag in lite filmer här som jag kan gå tillbaka att kolla på, främst för att jag aldrig orkar gå in på yt och kolla. Tänkte summera dom och lite sådär, som en mini-flashback :)

Den senaste träningen här var han stundtals hur fin som helst, verkligen. Jag red som man ska göra på honom- visst kan man alltid bli bättre. Men nu utförde jag hyffsad ridning. Ibland så kom vi käpprätt åt helvete och det tar jag på mig. Jag är en sådan människa som vill så himla mycket och ibland FÖR mycket. Jag vill verkligen inte lägga honom nära, jag vill verkligen göra det rätt, jag vill att det ska bli perfekt. Och hur bra den än låter så är det oftast det som slår krokben för mig.

Men sedan så är det inte bara mitt fel, jag som brukar predika om att man inte ska skylla det på hästen. För när han lägger i såna där tvärnitar så gör jag faktiskt ingenting fel. Det handlar mycket om Miramis skalle, vill han inte- så vill han inte.

Slutsats: En bra träning som provocerade både mig och Miramis! Några misstag, men det är också dom man lär sig av. :D


Sen är det en träning här emellan den finns dock inte på yt, men har tagit lite bilder från videon :)
Här fick jag äntligen ett breakmoment- lärde mig nya knappar för hur Miramis ska få en sån stor ärlig chans att hoppa spänstigt och bra. Superbra träning och jag är faktiskt jättenöjd. Vi fick två stopp, ett för att jag svängde undan. Det var en sjukt svår sväng och jag hittade inga avstånd alls- för att jag tänkte för mycket. Red om kom fel och Miramis stanna. Mitt fel. Igen.
Annars så var jag väldigt mjuk i handen och gav honom frihet över hindret.



Tar nästa del någon annan gång eftersom det blev så himlans långt :)

/ Isabelle :)


Miramis 230211

Åh så kasst Miramis gick idag. Hatar sånna här dagar. Han var omåttligt ofokuserad och sprang mest och tittade på snöhögar. Men att skylla på sin ponny är inte heller rätt- jag hade inte tid att rida. Jag var stressad och kastade bokstavligen ut ponnyn ur stallet hoppade upp med mjukisbrallor , tygskor och red. Nej, mitt fel idag visst är det svårare att rida när hästen är överallt förutom under dig, men det skulle jag kunna ha redat ut om jag hade planerat lite bättre.

Over and out, nu ska jag shoppa bett ;)

/ Isabelle


Juste.. Glömde berätta!

Har ju helt glömt bort att uppdatera om Miramis. Hur går han då?

Jo han har blivit riden i några dagar nu, han går väl sådär. Alltså, han blev finare i munnen när han blev raspad- men går fortfarande med tungan utanför munnen. Själv tror jag att han vill komma undan bettet och dess funktion på något sätt. Förmodligen viker sig bettet och åker upp i gommen på honom. Åh jag trivs verkligen inte och rida när det är sådär. Därför hoppas jag extra mycket att vi kommer iväg idag och köper ett nytt bett till honom. Vi ska prova två bett, ett nova bett/syntetsbett och ett rakt stångbett.



Själv är jag helinne på novabetten och dess funktion eftersom det är nästan det snällaste du kan stoppa i din hästs mun.. Men man ska heller inte köpa grisen i säcken. Det kan ju vara så att Miramis inte alls trivs/funkar på det. Vem vet. Dock så hoppas- och tror- jag verkligen det.


Nu har jag fixat lite.

Nu går det i alla fall att kommentera och dona, men fortfarande så är alla inlägg helt spårlöst borta. Det är så himla tråkigt verkligen. Har mailat blogg.se nu och frågat. Så får vi se senare om jag får något svar.

Idag har jag faktiskt hunnit med ganska mycket idag, pluggat, sprungit med hunden. Ska snart iväg och rida Miramis. Senare ikväll ska vi iväg och köpa nytt bett till honom. Längtar :D Dock så blir det provridning imorgon på träningen, men det gör ingenting. Skönt att få extra hjälp med hur det funkar.

Ostrukturerat inlägg. Men jag är upprörd och känlsan i hela kroppen kan liknas med: Hööögögög. Typ.

Jag bjuder kåmpisar.


/ I

Själv kan jag inte se designen. Kan ni det? Vore snällt om ni berättade. Har uppdaterat sidan osådär, men funkar fortfarande inte. Så pliz kommentera här under så jag vet om bloggen lackar eller inte ;)

Bloggen lackar sönder!

Allt är raderat, ALLT. Jag förstår inte vad som händer, fan undrar om någon hackat den. Så jävla tråkigt.

/ Isabelle

RSS 2.0