Stjärnan!

Kom nyss hem från stallet. Tränade ju idag och vilken finis ponnyy jag haar!!! Verkligen super känsla idag! Lite lydnad och styrka och sånt. Nu taggar vi inför helgen!


HETINGAR. Jag socka, Agnes Speedy och Johanna med Ella ;)


Svar!

Anonym om Bilder:

Jätte fin ponny du har! Den har verkligen utstrålning! Vad är det för ras på honom?:)
Sv, Tack så jätte mycket visst är han! :) Socky har okänd härstammning så han är en korsnings ponny.


Planer

Så här ser förmodligen Sockys vecka ut.

Måndag: Jogga lite lugnt.

Tisdag: Hoppisträning :D

Onsdag: stå ev promenad

Torsdag: Jogga ute

Fredag dressyr träning

Lördag: Lulla lite i skogen utan krav

Söndag: Tävla :D


Vackra ponny


Komentar som rullade in idag!

 
Anonym om Bilder:
Zoogin fick en hälsning idag från sin uppfödare Jenny.
Vi berättade att ni lyckats bra i dressyren så hon blev jätteglad.


Sv, Åh vad härligt! Ja, lill prinsen är en riktig stjärna han! :)

Sen tack så mycket för dom fina komentarerna om bilderna :)

Bilder

Kommer lite bilder på min dressyr häst nu :D


seriösa som alltid? ;)

framridningnu orkar ja inte ladda upp fler :P


Lördag<33333

hej :D Kan det vara så att vi gillar lördagar ? neeee tror inte de ;)hehe nu ska jag vara seriös.

 igår dressyr tränade jag och det gick bra bra , syster korv följde med och fotade så massa bilder kommer :D

 Nu har jag vart i stan på förmiddagen och shoooppat men min coola kompis Irmeli och nu blir det snart stallet :) :) :)

Vi hörs seenare ! xoxo  cp Johannaaa :D

Sen lovar jag att slänga in en bild på min stekar tunga så snabbt ja kan!


Lite ändring i planen

Vart lite ändring i min fina plan idag ;)

Borstade först zoogin och gick med honom lite på gången. han var bättre idag så det var skönt :)

Sen red jag ut på Socka som var fin fin :D

 Sen Kom Maddeeeeeeeis med Caramell och hoppade honom lite, Myssiiiggg ponny! :D

 Madde tog även nått hinder så hennes fot är in princip återställd, Skönt! Saknar den där knäppa bruden någe sjukt, snacka om min andra halva! <3

 Nej nu väntar duschen sen en dejt med John Blund, skööönt ! PussN


Sliten?

Börjar kännas att det är slutet av terminen.
Hjälper inte hur mycket man sover på helgerna har ändå den här hängande tröttheten kvar.
 Men Bara kämpa på mot slutet nU! Satte ett Mvg på mitt senaste fysik prov. Duktig tjej!!  :D

 Nu blir det snart stallet. Socky ska få dampa av sig ute i skogen idag och zoogin ska borstas lite :)

see u soon !min egna racer bil <3


Bilderna

Alla bilder är som sagt fotade av Frida Larsson :)

Nu orkar jag inte mer ;) puss


igår...

Igår gick jag en prommis med Socky och sen kom Bästa Madelene med Caramell till mig och jag jobbade honom lite på banan :)
Så otroligt härlig häst att jobba med det där :D Anledningen var att Madde har mosat sin lilla fot så hon kunde inte rida igår och vad har man inte fruar till ? ;)  hehe.

 Zoogin däremot mår inte alls bra :( Lill tussen har fått korsförlamning så nu ska han stå minst 10 dagar sen ska dom ta nya prover. Men han ser lika glad ut som vanligt trotts att han får stå inne ensam, lille bäbis<3 Men borstade honom idag och gjorde han lite extra fin :)
Socky stod idag men borstade även han.

 Nu väntar duschen.

 Laddar upp bilderna imorrn så håll ut!

Puss


Bilder!

Fick lite bilder från Grymma Frida Larsson (fridajauu.blogg.se)  Som hon fotat från träningen förra veckan :D 

 
Vela ni c dom ?  ;)


<3

Var och hälsade på Ladden igår en sväng på kvällen. Det finns inte ord som kan beskriva hur otroligt mycket den hästen betydd för mig. Han var mitt allt. Vi kunde varandra utan och innan och jag saknar den tiden någe sjukt..

När jag bestämmt mig för att leta efter en ny ponny trodde jag aldirg att jag skulle hitta en som ens kunde mäta sig med min underbara vän,  men när jag såg Socky visste jag att ingen kan byta ut Ladden men det kan finnas någon som kan betyda lika mycket.
 Desto fler dagar som går tycker jag mer och mer om min fina ponny och jag litar på honom mer och mer. Jag och Ladden hade 4 år som jag trodde var oslagbara men efter 8 månader med Socky inser jag att jag har haft turen att hitta en ponny som jag vet, kommer betyda minst lika mycket som Ladden gjorde för mig.

 Och det, det känns otroligt!


First Lad <3

Cedergårdens Irish Socks <3


trött tjej

Har nyss vart nere i stallet och kvällsfodrat samt pussat på min fina skatt<3
 Idag Gick jag hela vägen dit och hem! Bra gjort Johanna !!!! Cyklar alltid annars ;) Nu blire tv mys.

 Hästarna idag var fina som vanligt :) Socky gick ut i skogen och Zoogin dressyr ala bana.

 Imorrn är det dressyr träning för Sock och Zoogin vet ja inte än :P Ha de bra! puss
 
du får min värld att snurra tusse min


go kväll :D :D :D

Hehe glad brud ??? nja livet rullar ;) har nyss duschat och skrubbat bort stall bruden för ska snart till tiierp på bio med brudsen :) 

Ponnysarna stod idag men var nere och mockade och fixa klart stallet samt pussa lite på finisarna i hagen :)

 I tisdags var det hoppträning för lill Zoogin och han var så himla duktig!!! Hoppade allt helt utan att titta, min snutt :)

 Sen i onsdags var det Sockys tur, träning för Stina Lilje. Hon var riktigt bra! Socky hoppade som en kanon och det märktes inget alls av våran helg utflyckt, Så himla skönt ! Även han var helt felfri genom träningen, kungen min!
Nej nu väntar hårtorken :P  xoxo johannan


Ska försöka tvinga med min syster till stallet nån dag i helgen och fota lite ;)


Världens smidigaste brud!!

Idag när jag och josse var ute och red galopperade jag först på Zoogin. Jag saktade av och lutade mig fram och klappade honom på halsen med båda händeran och vips så kastar han sig runt och kvar blir jag på marken. Smidig tjej? Ja!
 Hahah dog av skratt så ful jag var men sen nyss satt jag och tjockade i mig pasta sallad vid datan och vips så drog jag ner tallriken så det var pasta sallad över hela mig, golvet och stolen! Bra jobbat Johanna!!!

haha fail inlägg från en fail brud :)


puss


oj (a)

Lovade ju förut att ni skulle få se Murre klippningen nu kommer dom bilderna ;) ( Han vart inte klippt under magen för maskinen dampa och det gjorde även han då ;) )plågad ponny :P

resultat :D

cirkus korv :)


skit väder

Nu ska jag trampa iväg till stallet i regnet, jippio! :D  Ska rida ut på Zoogin och Socky ska jag ta en promenad med och pussa på lite extra :) ( Vilket jag inprincip gör varje dag (a) ) Men han ska få lite massage och så :) Sen ska jag ev rida Noblesse med men får se :) Vi hörs ikväll! puss


lill gull hjärtat :)


Grattis

Grattis pappa! :D


Resultat..

Gårdagen har jag dragit ett stort sträck över.

Men resultatet vart iaf, Lc: Han kändes så himla fin!!!!!!!!!!!!! Bra flyt och verkligen rullade på! Fick ett stopp på 3dje hindret och 2 på sista(det låg nå grejer på marken som min fjutt tyckte var välldigt läskiga ;) ) som han sen hoppade men han blir lite tittig ute och det var första ute rundan för året så jag är ändå nöjd med min putte :)

 Sen lbn var en katastrof.
Började rida fram och han kändes S U P E R , går in på franhoppningen ska hoppa räcket, Socky stannar jag åker av, får med mig tränset över huvudet. Det sitter kvar i martingalen Socky får panik, skenar ut från banan drar runt hela tävlings platsen utan träns och är vettskrämmd. Fy fan, Det var en tjej som tillslut fick fatt i honom och ända skadan förutom en sönder grinad tjej och rädd ponny var ett litet litet tramp på ett ben och ett par avslitna tyglar. Jag trodde allvarligt jag skulle dö. Har aldrig vart så rädd i hela mitt liv!!!

Men nu blir det ingen tävling på 3 helger och då ska jag bara rida en lc så vi får komma tillbaka lite och socky får vänja sig med ute miljön. Men som min kloka mor sa, bättre backa ett steg för mycket än ett för lite :) Men det kan inte alltid gå bra och alla har vi dåliga dagar men huvudsaken är att min prins inte gjorde illa sig<3


tillsammans klarar vi allt älskling


Tävling!


liten uppdatering!

Tänkte slänga in en liten snabbis om vad jag haft för mig ;)

var ju och tävla med lill skrutt i helgen och det gick helt otroligt bra!!!!!! 69 % i första och vinst och 66 % i andra och..... Vinst! Helt otrolig var han!!! <3

 Nu har jag vart på träning med min andra stjärna som var ur fin med dock inte så nöjd med min ridning men men :) det är väl det "viktiga" som hänt.

Puss

Elin och kameran var även med så kanske vi får lite bilder ? Hoppas :D


tar en paus...

har fullt upp med hästarna och skolan då vi kämpar på dom sista veckorna och då blir bloggen tyvärr sista prioeitering.. Men ni får ha det så bra så hörs vi om ett litet tag. Puss på er ! <3


Helt galet..

Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella...
n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han "betett sig så jävla dumt" mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer. Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett "skumt" beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem. Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi "ska skita i vad hon gjort av Bobby". Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.
Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss - juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.

Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330
Hem 08-7179537
Visa mer

 


RSS 2.0