BÄSTA

trimma Zoogin lite innan träningen idag och han va litteeee över tagg med riktigt mjuk å fin!

 Sen var de träning och min ponny var bäst(som vanligt) Han hoppade SÅ bra och var framme och åhhhh hade så bra känsla!! ÄLKSLING !

Nu blir det kemi boken sen sängen. Redigt trött måste ja erkänna.

 Imorgon ska Socki få en promenad med mamma på dagen då vi ska åka och titta på en häst i örebro typ dirr efter skolan så hinner bara fixa i stallet, så då får han gå en sväng med mamma ist :) Tror inte han klagar ;)


Du är obeskrivligt underbar<3


Hej bloggisar!

Sitter här ny duschan in rullad i en handduk och är helt slut.

 Tränade ju som sagt dressyr i söndags och ni anar inte hur underbar min ponny var!!!!!!!!!!! Bästa dressyr träningen någonsinn och det var världens oväder! Blåste satan, regnade och haglade, men herre gud vad min ponny kämpa på! jobba med öppnor och lite ökningar (((: Bäst va han ! <3

 Idag broddade jag honom då vi fått massa is här , det tog typ tusen år då brodd hålen inte sammarbetade.. Men sen skrittade jag ut en sväng barbacka, mysiiii.

 Zoogin fick vila då han inte hade nå brodd i fötterna samt att ja var nere på Tirk efter skolan så kom hem ap sent. Men borstade och pussa lite på honom.

 Imorgon är de iaf hoppträning :)

 Och just det, På söndag klockan 3 hoppas jag se er Alla uppe på Tirk då det är deras årliga jul show och gissa vilka filurer som medverkar i maskerad hoppningen??? ;) Hihi hoppas ni kommer :D

Nu blir de en dejt med kemi boken och sen sängen. Puss på er hörs nästa gång jag har tid att sätta mig ned och andas lite vid datis ;)


Söt billlllldddd : )


Trött tjej....

Hehe ganska sliten efter igår då vi kom hem halv 3. Men Fy fan vad bra det var!!!!!!!!!!! Bäst va en kille som hade 12 hästar och de gjorde exakt som han sa och lyssnade på honom hela tiden. SÅ GALET DUKTIG! HEhe, men jag skulle vela gå idag för att se ponny hoppningarna :( :( :( Men sattsar på det nästa år!

 Jag fick iaf med mig ett jätte fint mysigt fleece täcke till prinsen! Ett blått sjöhagen som ja tänkte ha typ på tävlingar och så :)

 Nej nu ska jag dra vidare mot stallet. Zoogin ska trimmas sen blir det dressyr träning med Socki, Kvällen blir full med plugg. Jag hatar skolan (((((:

Fleecetäcke Standard
Så ser det ut :) Gillar verkligen deras grejer då de är jätte snygga,galet hållbara och billiga!


Livet rullar ganska fint ((((((:

Denna vecka har ponnyn gått bäst ! 

Hade hoppträning både tisdag och osdag och han hoppade SÅ bra båda dagarna!!! Finste<3 Hoppade en lite större runda på onsdagen och hade riktigt go känsla :)

Igår gick jaf en sväng med honom och idag vilade båda ponnysarna då vädret sög och socky har gått hela veckan (:

 Nu (hehehehehhehehehehehehehehehe) Ska ja snart dejta kudden då klockan ringer alltför tidigt imorgon :( Hehe men värt de då ja ska ner till stallet på morgonen och rida ponnysarna och fixa stallet och sen på eftermiddagen rullar ja vidare mot GLOBEN, Awesome!!

Hhehe, Sen söndag är det dressyr träning och massa stall mys fix. Men nu får ni sova gott kompisar för de ska jag!!!


 Vad tusan skulle jag gjort utan dig min kung?


When life puts you in tough situations, don't say why me, just say TRY ME


Bett...

Denna värld utav bett det finns ändå!! Helt sjukt så mycket olika det finns, Allt från kombinationsbett till bettlösa träns. Så vad är egentligen det bästa?

 Tänkte skriva lite om betten jag har haft användning av och varför jag rider på de bett jag gör.


varför inte börja med det omtalade Pessoa? Denna text hittade jag på Isabella nilssons blogg och tyckte den var bra.

Det som sker när du drar i ett pessoabett är att mundelen dras upp mot mungipan/tänderna som vilket annat bett som helst, men samtidigt gör sidostyckena att nackstycket pressas ner bakom öronen. Då sidostyckena fästs i en egen fast ring i bettet. Det gör det att det blir ett fast hårttryck bakom öronen när du tar i bettet. Hästen tycker att det är extremt otrevligt, då den har sin hjärna nära området och har väldigt mycket nerver omkring nackstycket konstigt nog. (Därför Dyon kom med sitt anatomiska huvudlag som sitter längre bak)

Men för att försöka komma undan smärtan som uppstår med ett vanligt nackstycke+pessoabett så sänker hästen därför huvudet och när du som ryttare drar i den i det läget, så går ju bettets delning rakt upp i gomen och gör on där också. Så den kan varken ta upp eller ner huvudet utan att känna smärta. Bettet ger alltså dubbla budskap.

 

Inte nog med det, eftersom bettet inte har någon kedja så finns det ingen begränsning på hur långt upp bettet kan dras i mungipan. Det är då hästen lätt får sår, skav, sår på gomtaket osv.

Bettet sitter inte fast på ett korrekt sätt i hästens mun heller, vilket gör att det rör sig alldeles för mycket inne i munnen, och ett hastigt drag från ryttaren kan göra att bettet slår sönder en tand till och med.

Så vad är min åsikt? Jag kan säga att jag aldrig skulle stoppa ett pessoa i min hästs mun. Men ser ändå inte snett på de som gör det. Alla bestämmer själv vilket bett de vill använda. Eller hur?


nästa bett är ett gagbett. Detta bett tycker fler är som ett milt pessoa, men jag har själv ridit på det och gillar det! Har man en häst som är ganska känslig i munnen och blir hög i nacken Skulle jag prova detta. då det är ett milt bett men när man tar i tygeln får man lite tryck i nacken.

Pelham bettet är ett utav de skarpare betten jag tycker ganska bra om att rida på. Annars föredrar jag mildare bett. Hästen kan dock bli lite "ihopkrullad" utav det men annars är det ett bett som jag tycker funkar bra på starkare hästar.


Närtsa bett är ett rakt eggbett! Detta har jag haft på Socky när jag hoppat tidigare men nu i slutet har jag nästan tyckt det kännts lite skarpt? Vilket är hur roligt som helst då jag tidigare har haft nästan lite svårt att få tillbka honom trotts jag haft detta bett! Men annars gillar jag att rida på det och Ladden gick på ett liknande , dock i gummi och han gick hur bra som helst på det!

ett vanlig tredelat. Detta rider jag Socky på i dressyren och har även hoppat på det nu i slutet. Detta är ett bett  nästan alla hästar funkar på! Och tredelat är snäppet starkare än tvådelat så nästan det mildaste bettet. Sen finns det tredelade som är tunna och då blir det skarpare, Ju tjockare bett desto miladre.

 sen har vi ju det tredelade eggbettet. Ett sånt går Zoogin på och han funkar kanon på det! Är även inne på att köpa ett sånt till Socky, då det känns lite som en blandning av dt vanliga tredelade och det raka. Men det är ett milt bett men som jag upplever det blir lite mer stadigt än vänligt tredelat.

Sen är det ett bett som kanske inte räknas som bett. Hackamoret. Detta har jag ridit Zoogin på en period när han hade problem med tänderna och det funkar bra på honom. Dock trot många att det är mildare än vad det egetligen är, men det är ett ganska skarpt bett som ger tryck på nosen och nacken istället för munnen.
Men jag brukar ha det på Zoogin när jag joggar honom ute ibland bara för att komma ur munnen på honom då han innan vart lite tjafsig med tänderna och så :) sist men inte minst kommer kombinatinsbettet. Det är ett bett kombinerat med ett hackamore och används ofta på mycket starka hästar. Själv vet jag inte om jag skulle våga rida på detta bett då det känns galet starkt.

Ja det var några av alla miljoner bett! Men glöm inte kära läsare att, det som till sist avgör hur skarpt ett bett blir är den hand som håller i tygeln!
;)


Sjuk..

Hemma å sjuk idag :( Men ska vara frisk imorgon då det är träning då!!!! Sånt går inte att missa;)

Hehe men annars ska jag ta det lungt idag. Ska ner till stallet i eftermiddag och motinera kottarna.

Hur gör ni när ni e sjuk??


om jag inte typ är nära döden eller magsjuk tar jag alltid hand om hästarna, trotts jag är sjuk. De behöver ju det lika mycket för det ju. Nu ska jag steka lite champinjoner och lägga på min rost macka;) PEACE!


Stand up when it´s all crashing down, you stand in the rain.


Bilder

För länge sen var det mågon som vela se bilder från stallet. Here you go!


Stall gången om man kommer in från dörren


dörren ut till ladugården som man går genom till sadelkammaren (:

Här inne bor Socky!

In i sockys boxfoderbordet
 Så ser det ut! :)


Bajs

Mår bajs , ont i halsen och snorar som en gris :(

 Var ju som sagt till Basun idag och han hade det SÅ bra!!!! Verkade trivas super pch såg jätte fin ut, saknade lilla gullen<3

 Socky var fin när jag red honom dock lite spänd då det var några dagar sen han var ute i skogen ;)

 Nu ska jag slänga på en ansiktsmask sen blir det dejt med matte boken och duschen innan beck!


vackraste!


Awiii

Anonym om Jag dör.:
Snälla lägg upp bilder på vad du köpte i stan om du köpte nått ;) <3333
Ps BÄST blogg! ;* <33333

Sv, söt du är! <3 heihi kan jag försöka göra!


God morgon!

Uppe tidigt idag igen. BLÄ. Hehe, men ska strax ta min black beauty och trampa ner till stallet :) Ska rida Socky och Zoogin ifall jag hinner. Sen ska vi åka och hälsa på bästa Basun!!!! Saknat honom. Det är så min dag ser ut.


hahahahahahhaahahah hitta en galet ful bild på mig och sockis när vi red och hälsade på bästa mormor och morfar ;)


Lista!

Här är Sockys önskelista mamma! Bara se och köpa så ponnyn blir glad ;)(och ryttaren....)

Allround schabrak JW220 från John Whitaker
ett blått jw schabrak.

Jag dör. Tänk så fin sockis skulle vara i detta lila schabrak från Easyrider. MÅSTE HA!

Jag rider Socky på ett vanligt tredelat just nu, men skulle vela ha ett tre delat eggbett till honom att byta med ibland. Känns som det skulle funka jätte bra! ;)

Sist men inte minst vill han ha ett par Veredus Olympic. Men unghäst skydd till i bak ,
Han är krävande min ponny prins ;)


Jag dör.

Var nyss och såg breaking dawn och kan bara säga, De gjorde mig inte besviken. ÄLSKA !

 Hehe

 ponnysarna vilade idag men var där innan och fixa i stallet.

 Igår trimmades båda lite lätt på banan då det var sten hårt ute. Zoogin var lite tossig men fin i traven efter ett tag och socky slutar aldrig chocka mig om hur galet jäkla bäst han är! Han var så fin så jag red runt med ett fjantigt smile i fejset hela tiden ;) Goiis<3

imorgon ska båda få en sväng i skogen på morgonen och sen på eftermiddagen blir det stan med the sistersss.

Nu ska jag dejta kudden och drömma vackra drömmar om min goa ponny och snygga vampyrer å varulvar.


Godnatt! :)


fin ponny spanar in motståndet på tävling ((((:


Im still alive.

Även fast ni inte vet det ;)

 Har 7kt mycket i skolan just nu!!!!!!!! men gissa vilken kung som satte  mvg på bilogi provet idag??????  jag kan ja ;) Hehe,

 Zoogin gjorde en helt sjukt underbart bra dressyr träning i måndags! Han var hur fin och duktig som helst! Goaste lilla prinsen min<3

Hihi en bäbis Zoogin! Vintern då han var tre/fyra någonting!

 Och Socky hopptränade igår och kan bara säga OMG. Det var hur länge sen som helst jag hade den känslan på honom. Han var SÅ FIN! Drog mot hindrena och hoppa väl och nogrannt. Skulle kunna lagt mig på marken och grinat för det var så roligt! Han var helt felfri genom hela träningen. Var inte i en bom och tvekade inte på ett hinder. Finaste bebben<3

<3

Idag ska zoogin jogga i skogen och Socki ska skritta ute.


Helg<333333333333333333333333333333333333

Hej! :):):):):):) Jag älskar fredagar ! Ska snart rullar ner till stallet. Ponnysarna ska joggas ut. Sen ikväll blir det tv mys. GILLA (: Ajajjajajjaj, hejdåååå babes! :D


Hehe jag och min mupp på maskerad hoppning ;)


Hej örrniii :)

Jag lever hästarna e på topp. Nu blire plugg och dusch, Som alla dagar  ;) Peace!


En stjärna har slocknat.

Idag avled världskupp hästen Hickstead mitt under en tävling i Verona.

 R.I.P <3


Kanske han var för fin för världen ändå..


hehhhh

Insåg just att jag glömt publicera förra inlägget. Skrev de för några dagar sen ;) Men aja Jag lever iaf. puuuuus

Morning!

Ska snart trampa ner till stallet på min black beauty.
 Zoogin ska få ut i skogen och dampa idag igen då han fick trimmas lite på banan igår då det vart lite stressigt.

 Socky står idag, brukar inte vela att han står dagen efter träning egentligen men får inte in någon dag annars så nu blir de så :) Men ska pyssla om honom ordenligt, massera och så :)

Sen ikväll ska jag iväg och fira min underbara vän Irmeli som fyllt år!

 Men vi hörs när tiden räcker ;)


....

Hemma efter en misslyckad träning med bästa :)
 Började bra och han hoppa kanon.
 Sen hoppa vi några linjer med galopp bom innan och då vart det trång och hästarna var tvungna att galoppera in mot hindret och jobba över och då fick min korv nog.  Hehe både ja och Agnes fick smaka på ridhus gruset idag. Nej men han stoppa och jag trilla av och tog med míg tränset. Nogrann tjej. Hehe nej men han hoppade iaf fint siste gången. Nu glömmer vi denna träning pch taggar tävling i helgen! go hjärta (:


Hej!

Igår fick ja med mig tre par kl strumpor och ett par chaps hem ((((: Najsiiii :)

nu ska jag snart rycka upp mig och städa mitt rum. sen blir det stallet. Zoogin ska få gå ut en sväng idag igen och Socky äre hoppträning som gäller!

Peace


moahah mupparna 1 å 2


RSS 2.0