Paus

Blir en paus från bloggen fram till helgen då jag inte hinner nu. Men då blir det förhoppningsvis bra uppdatering! Ha det bra ♥

Nästa vecka

Har jag prao så det kommer bli lite torrt med uppdatering. Men ska iaf vara hos bästa Cissi! Hihi är jämt där men det är mys ;) Nu ska jag snart äta. Puss ! / Johannnnnaaa


Cissi och fina davva :)

resultat

Basun: Red bara för att komma runt då han blir galet osäker på tävling och ca hela förra sesongen kanske vi kom runt 2 tävlingar. Men kom runt med 2 stopp så är jätte nöjd!:) Galet bra flyt och känsla! Fina
Socky: Asså den framridningen!!!!! Han var så fin!!!!! Den kan jag leva på länge ;) Lydig men ändå framme och ihop,,, Nej han var perfekt då, precis så som jag vill ha honom alla dagar! Men iaf på banan hoppade han fint och väntade bra. 0+8 fel med två retliga nedslag på 2 räcken. Det vart lite springit och så men jag är så nöjd med min kung! <3

Så dagen sammanfattas med, inte bästa resultatet på "papper" Men jag är nöjd och hästarna kändes så bra!

nästan klar


Nu sitter jag har ensam och ny duschad. Socky står och taggar ren och fin och nu ska jag krypa ner i soffan med Aramis, ost bågar och Twilight ;) Ha det! // Johanna




Bästa vovvssii


tävla tävla



Är också med ;)

:'(

Jan Svanlund på Falsterbo Horse show 2001. Foto: SVT

SVT Sports Jan Svanlund död

En av SVT-sportens klassiska profiler Jan Svanlund har gått bort efter en kort tids sjukdom.

"Svanis" kom till SVT på vårvintern 1966 och har varit företaget trogen sedan dess. TV-sporten blev hans arena och här har han gjort allt. Redigerare, producent, reporter, kommentator, programledare. Inget område var honom främmande även om motor och hästsport blev profilområden. Ronnie Peterson, Björn Borg, Ingemar Stenmark och Malin Bayard är några av de stora som intervjuats och skildrats av "Svanis". Hösten 2006 gick Janne i pension.

Fast bara i teorin. Till allas vår glädje fortsatte "Svanis" att jobba - inte minst med den ridsport han älskade. På söndag skulle han egentligen ha kommenterat världscupsavslutningen. Det blev tyvärr inte så.

-Vi har förlorat en kompis, en strålande yrkesskicklig TV-man och en viktig del av vår historia. Det är en tung dag för SVT-sport. Men "Svanis" finns kvar hos oss och hos alla som följt sport i TV under de senaste fyra decennierna. Av den kalibern var hans insatser, säger Per Yng, chef för SVT Sport.

Jan Svanlund blev 69 år.


Hur hemskt är inte detta?! :'( Åh har alltid tyckt han varit helt grym att lyssna på!  R.I.P


Morgon pigg?

Inte direkt ;) Men har 1000 saker att göra idag!

*Åka till stallet ta ut hästarna
*Mocka och fixa klart stallet
* Rida winston
*Rida Socky
*Rida Basun
*Lunch
*Putsa och packa inför imorgon
*Städa transporten
* Fixa hästarna, knoppa och borsta, tvätta

Så nu kan jag inte sitta kvar här!! Hörs ikväll :)

Träningen

Var som sagt och tränade igår och red i storhäst gruppen då Josse hoppade Basun i våran ponny grupp.

i början var min ponny allt annat än lydig .. ;) Haha han drog och ignorerade mig fullständigt.
Och det var banhoppning så vi började hoppa en liten mindre runda och sen höjde cissi så fick vi hoppa den en gång till. första var vi mest okoncentrerade men andra rundan hoppa han klockrent! låg på mellan 1-120 vilket är den största rundan jag hoppat på honom och han var jätte fin! Förtfarande ganska stark men det behövs lite tryck för att vi ska komma rätt och så på hindrerna men nu var han lagom stark så vi ändå gick iland med det. Sen avslutade vi med att hoppa en liten omhoppnings bana på tid och vi vann ;) Så nu är vi taggade!

Min fina♥

Första ridpasset på banan när han kommit till mig



In my eyes you are perfect ♥


Tagga!

Tävlinsplaner framöver :) I helgen åker jag till Tirk och hoppar ld på Basun och lc på Socky. Den 10/4 åker jag till Gävle fältrittklubb och rider lc samt debuterar lb med Sock. Nu taggar vi!


Mina aktiva anmälningar

StarttidArrangörRyttareHästKostnadStatus  
2011-03-27 Tierps Ryttarklubb Johanna Kolm Cedergårdens Irish Socks 0,00 kr Betald Info
2011-03-27 Tierps Ryttarklubb Johanna Kolm Basun 0,00 kr Betald Info
2011-04-10 Gävle Fältrittklubb Johanna Kolm Cedergårdens Irish Socks 250,00 kr Registrerad Info

Sjuk

Hemma från skolan idag. Mår ändå lite bättre nu än imorse, går förmodligen imorgon igen :) Så ska försöka uppdatera lite här kanske ? ;)


Paus från den här bloggen..

Ni hittar mig på http://isabellewinkvist.blogg.se/ ett tag framöver. Kommer förmodligen tillbaka till den här bloggen senare ♥
/Bellis

Tömkörning

Idag tömkörde jag Miramis i brist på bätte insperation. Han tycker det är sjukt kul & han var verkligen superfin!
Riktigt gött väder också, hela 12 grader!
Mirris idag.

Film från träningen.


Dålig uppdatering

Men är helt slut. Börjar bli sjuk och är död.
Winston har en tappsko och Socky är tokig ;) Haha härligt liv va? Han vart vart helt galen i ca 3 dagar nu! Men imorrn är det träning så vi får se hur det går. Min fina har gått och fått vår känslor tror ja ;) nu ska jag sova och försöka låta bli att bli mer förkyld då jag absolut inte har tid med det! 

God natt! :)




Jag vill inte synas eller höras, bara finnas när jag inte finns.

Tänk om mina ni skulle förstå. Eller jag vet att ni förstår, men jag tror inte ni förstår hur mycket jag verkligen vill det här. Hur roligt och helt jävla underbart det är, det ända i mitt liv som jag verkligen är ambitiös och vill komma någonstans. Detta är inget klagomål heller, ni är underbara ♥ Utan er hade ingenting gått heller. Men jag behöver bara lite till, så himla lite. Jag vet ju att ni läser det här.
Älskar er mamma & pappa♥

One day when the sky is falling,
I’ll be standing right next to you,
Right next to you.
Nothing will ever come between us,
I’ll be standing right next to you,
Right next to you.





Det blidde ingen ridning

Alltind ska det vara någonting med våra fyrbenta vänner, eller hur? ;)
Idag hade i alla fall Miramis tappat en sko, så att rida kunde jag ju glömma. Jag som var så taggad på att kunna rida i paddocken för första gången på år och dar!! Men det är ingen katastrof. Våran stallkille slår på honom skon, så det får bli ett pass i paddocken imorgon. Tar förmodligen med mig en kamera så jag kan filma ridpasset då! =)






To do list.

Idag har jag en del att göra. Stallet & Miramis ska fixas, sedan ska jag nog träffa några kompisar och innan det blir allt försent så ska jag försöka plugga ordentligt. Jag ligger otroligt mycket efter just nu- klantigt!

Så såhär kommer min dag se ut:
- Städa mitt rum. Just nu ser det ut som det har vart ett bombnedslag, äckligt. :(
- Till stallet och mocka.
- Försöka rida Miramis i paddocken. Det är mycket snö där dock. Så vi får se om det är skare samt hur underlaget är. Dock så hoppas jag verkligen att det går att rida där.
- Hem igen. Fixa mig. Vidare till friends.
- PLUGGA!!!!!!

Ganska fullt upp, ska försöka hinna uppdatera så mycket jag kan ;)

Haha söt bild på Mirre.

/ Isabelle

Mina tankar runt Miramis och mig- Just nu.

Tankarna snurrar i skallen på mig, jag har svårt att koncentrera mig eller att ens kunna slappna av. Åh vad jag vill att Miramis ska sluta vara 'han.' Jag önska att han hade en annan inställning till hoppning, för den ponnyn har tekniken som krävs- men tyvärr inte huvudet. Jag önskade att vi någonsin skulle komma över detta, att få börja om och bara utföra allt perfekt, vända på klacken och bara köra vårat race. Det är lätt att misstolka det jag säger, jag hoppas inte bara för att jag vill ha stadiga resultat, det krävs mer än bara vilja. Massor med träning och slit.  Det vet jag. Dock så slutar jag aldrig hoppas att vinden vänder , just för att jag tycker om honom så otroligt mycket. Han är det närmaste man kan komma mig och att veta att han & jag inte har samma mål eller ambition- känns. Det är nästintill fysisk smärta att veta att han & jag är egentligen inte ämnade för varandra. Åh, jag vet inte hur jag ska skriva. Det känns som inga ord skulle kunna beskriva situationen jag känner att vi sitter i.

Men det är inte så det är. Det finns ord, jag vill bara inte använda dom. Jag vill inte skriva ner vad jag känner, jag vill inte ha det på papper. Det känns som ett enorm svek, både för mig och honom. Jag vill aldrig riva ner vårat korthus, men det blåser så jävla hårt. Jag bygger upp det igen och igen. Känner att det känns stadigt, ja nu funkar det. Så kommer blåsten. Hårdare. Hur många gånger ska jag behöva bygga upp detta hus av kort? Kommer jag någonsin klara det eller kommer jag följa med vinden när jag inte orkar längre.

Jag hatar att jag älskar dig. Du är det finaste jag har. Jag vill inte vara självisk. Men jag skulle aldrig få ha två hästar. Tyvärr.
Man skriver att man ska följa sitt hjärta. Men hur ska man kunna följa sitt hjärta när det är slitet i två delar och både skriker precis lika mycket?

Så mycket snackat, så lite resultat. Har inte kommit fram till mer än tårar och ont i hjärtat.
Allt för nu. Vi hörs senare.

/Isabelle

Trist att blogga.

Usch vad jag har tappat suget nu. Jag har sån absolut bloggtorka att jag inte vet hur jag ska bära mig åt- jag har ju så himla många ideér. Tja, det blir ju text, i olika inlägg. Men känner ändå inte att det är något läsvärt. När jag försöker bryta mig ur väggarna så känns det ändå som det inte lyckas. Det händer ju ingenting. Tränar, rider osv. Sen då? Sen eftersom jag inte vet vad ni uppskatter heller så har jag ingen aning om vad jag ska fortsätta skriva om. Så om ni kommenterar om det är något som är värt att kommenteras, så hjälper detta oss enormt- då vet vi inriktningen.

Mamma rider Miramis idag.


Bästa dagen!

Igår var helt awesome! Började med att köa ca 5 timmar i snön men det var det värt! Var som sagt och så My chemical romance Och dom vart helt galet bra live, åh! Nej tillbaka till vanliga livet igen ;) Är ganska sleten från igår så hästarna får förmodligen bara ut och busa lite idag. Mys :) see u soon // Johanna


Bilder på alla stekar pojar ;)

Kingsland Summer Collection 2011



Kingsland Summer 2011




Detta är alltså Kingsland Summer 2011, grymt många läckra saker. Älskar soft shell jackan och t-shirten där där står "My heart belongs to Kingsland" var ju hur söt som helst! 

 Min absoluta favorit var dock de turkosa ridbyxorna, åh must have!

Stor hiss till Kingsland.

/Isabelle


Usch

Idag blir det vila för Miramis. Jag orkar inte åka ut i detta väder, så otroligt trött! Snö, slask och smuts. Precis när man började få lite vårkänslor. Desutom som gräddet på moset har jag pluggat riktigt dåligt i veckan så har massor att göra i helgen. Böh, så trött just nu.
Nu ska jag spela lite tetris battle, men vi hörs senare när jag kommer hem! :)



Imorgon!

Morgon dagens planer är följande: Gå upp, brumma till stallet, ta ut hästarna, mocka, borsta Socky, rida winston, göra klart allt i stallet, hem duscha och fixa mig sen bär det av till stockholm :D Så kommer inte bli någon uppdatering från mig imorrn men Isabelle är duktig på det så ni klarar er ;) Puss ha det bra! // Johanna


Vart lite dressyr på bana idag för vägarna var sten hårda. Men Socka var iaf finis :)

Hoppträning

Åh en riktigt bra hoppträning, han var så himla fin!
I början hade han inte riktigt trycket som han brukar ha i sina språng, han hoppade ju. Men det var liksom mesigt. Det gick betydligt bättre sen när jag fick hoppa på världens avstånd för häst. Hoppade samma som Anders med sin betydligt större häst lilla Mirris fick ta i jättemycket :( Dock så är det precis vad han behöver då han tar tag i saker lite själv.
Efter det fick jag hoppa en bana på ca 4 hinder sen nöjde vi oss så!

Filmen kommer på måndag.



Idag..

Idag är det exakt ett halv år sedan Socky kom till mig. Exakt ett halv år sedan jag var ägare till världens underbaraste ponny. Exakt ett halv år sedan han vart min. Och jag älskar ponnyn exakt lika mycket nu som då. DU gör mitt liv hjärtat!Du är så underbar!


<3


Sommar ♥


Åh vad jag saknar varmt, och framför allt, FINT väder! Jag längtar också till utomhussäsongen. Som kanske blir den sista säsongen för mig och Miramis :( vi får se hur det blir...

Idag är det hoppträning, jag hoppas det kommer gå bra. Om något ska det bli sjukt kul! Älskar att träna och få en push. Den bästa känslan i världen är när man får beröm på hästryggen så otroligt roligt och motiverande.

/Isabelle

Dagens ridpass

Red som planerat och Miramis var jättefin! Gjorde skänkelvikningar, öppna & sluta och maaassa galoppombyten han var så himla lösgjord på slutet!

Sen är ju vädret hur trevligt som helst, älskar vår så himla mysigt att rida ut när marken är sådär alldeles härlig =)

Godmorgon!

Slänger in ett litet inlägg nu.

Idag ska jag först till skolan och avklara mitt no prov, sedan bär det av till stallet! Miramis ska ridas ut och gå på graman. Mycket sidvärtsrörelser och lösgörande för att få honom lydig och uppmärksam! Känns som det behövs då han gör lite som han vill nu.


Älskling!

Träningen gick hur bra som heelst!  Är helt död nu men måste duscha och plugga. God natt!


Du är så underbar <3


En till tävling ;)


Bilden är en länk :)
/isabelle

Tävling :D


Dööööör *Bilden är en länk*
/Isabelle

Ni visste väl?

Att tidningen ridsport finns på youtube? Där kan man kolla på olika repotage och intervjuer.
Ridsports kanal


/Isabelle

Vad föredrar du?

 

Omröstningen Vad föredrar du? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa din egen läsarundersökning!


Tips mot skitig häst!

Jag har alltid haft hästar med mycket vitt. Min förra ponny var en skimmel och Miramis är ju skäck, så jag har alltid fått kämpa med dessa kissfläckar, därför har jag också kommit på ganska många knep för att hålla dom rena. Det tråkigaste som finns är när man ska till tävling/träning ect. så är hästen kissgul när man vaknar på morgonen.

Några tips som går riktigt fort utan att du behöver blöta ner ponnyn/hästen är:
♦ Potatismjöl - Bara att gnugga på kissfläcken sen borsta bort. Hur smidigt som helst!
♦ Våtservetter - Bara torka bort, går sjukt fort och funkar verkligen. Våtservetter finns te.x. på apoteket.
♦ Fieblings Green Clean - En spray som du sprayar på fläcken, låter det sitta och sedan masserar in. Torka sedan av- och fläcken är borta! Finns att köpa på Granngården.


/Isabelle

Miramis Veckoplanering:

Måndag:
Tisdag:
Vila
Onsdag:
Rida ut med graman. Mycket lösgörande och lydnadsövningar. Vardagligt trimm alltså ;)
Torsdag: Hoppträning!
Fredag: Skritta.
Lördag: Konditionsträning med intervaller.
Söndag: Ett lugn och avslappnande ridpass, inte allt för krävande.

Så ser alltså våran vecka ut.

Hade ingen möjlig tid att rida idag då jag har Nationella prov i fysik imorgon, detta betyder rå-plugga, as usual så är jag alltid ute sista dagen, att man aldrig lär sig?! Som tur så har jag otroligt lätt för mig så det brukar lösa sig ändå ;)
Meeeennn... Tro inte att jag kommer glömma er! Ska bomba med tidsinställda. Så keep in touch.

/Bells


God morgon!

Träning idag men först, titta vad som rulla in här hemma igår ;)



Tjusigt va? :D Ska även få ett lika skrittäcke men det har inte kommit än.
Det är typ alla som löser minst junior licens för klubben som får de :)


Ny bloggdesign.

Vad tycker ni, blev den bra? :)


Topplistan - Snyggaste stöveln




/Isabelle

Bit by bit, torn apart, we never win

Step by step, heart to heart, left right left we all fall down like toy soldiers



Besviken :(

Söndagen vill man bara dra ett sträck över. Men eftersom det är meningen att ni ska följa oss i både medvind och motvind så delar jag med mig i alla fall. För just nu går det i motvind.

Lc: Idag var han verkligen alert, lydig och självsäker- precis så jag vill ha honom.
På banan bjöd han på hinderna och hoppade stooort och luftig med grymt mycket rygg! Var inte i en ända bom, vi hoppade mur, plank osv. Det rörde honom inte i ryggen. Det var bara en clearroud. ;)
Lb:
I denna klass var han lite tröttare, men satte upp honom i ett högt tempo, han hoppade 1an och 2an så fiiint! Det var en klurig sväng till tvåan men han fixade den verkligen galant. Sedan när vi kom mot trean så är han mjuk, fin, stadig, bra tempo, vi har rätt distans. Så ba POFF. Tvärnitar, en sån jäkla ful, samtidigt som han vrider bort kroppen. Så jag ramlade av- igen. Denna var dock värre än heby. Han stannade liksom på vägen upp, om ni förstår? Så ja, vi blev uteslutna.

Jag tänker inte ge upp!


/Isabelle





Socky

Ungefär så här kommer Socky vecka se ut.

Måndag: Jogga ute, lösgörande.

 Tisdag: Hoppträning:D

Onsdag: Skritta

 Torsdag: Dressyr jobb ute ev bana

 Fredag: Vila

 Lördag: Rida ut ordentligt och bara släppa lite på kraven ;)

Söndag: Får se vad som passar då. Hur han har kännts under veckan osv. :)



Nu blir det en dejt med kudden så jag orkar ta mig upp imorgon :P Sov gott! <3


Knas ponny!

Det står 4 hästar i stallet där socky står.
 Alla har alltid fått gå tillsammans men nu har Socky och Zoogin lekt så vilt så vi har delat på dom nu när Socky gjorde illa sig och sen ryker det täcken!
Lovar att dom dragit sönder täcken för minst 3 tusen!

Men iaf, Jag skulle leda Winston genom Socky och Nobbans hage för att släppa ut honom med Zoogin som går en hage ner.
Och Socky står längst upp i hagen vid grinden och tittar. När jag släpper Winston vänder Socky och galopperar i full fart mot grinden där jag står :O I full panik släpper jag tråden och han hoppar över den när den ligger på marken och galopperar in till dom och sen drar han och Zoogin iväg genom hela hagen, Helt galna!
 Dom hoppa på varandra och hängde i täckena och vagrade stanna! Jag stog ba, Socky socky!
Haha var skit rädd att han skulle dra upp sträckningen igen. Men till slut galopperade dom upp til grinden och ställde sig bredvid varandra och tittade.
 Så då kunde jag gå och fånga honom men snacka om att han tydligt berättade för mig att han inte var nöjd med den nya hag-indelningen ;) Haha men vågar inte ha dom tillsammans när det är så halt ute och sen blir det alltför dyrt ;) Men när det är torrt och bra ute får dom gå tillsammans igen. Haha min knasboll ;)


vackraste


Chill dag.

Nu taggar jag ner till stallet :) Blir förmodligen lite chill för hästarna idag då det fryst på på marken :( Men det är mysigt det med ibland ;) Och sen håller vi tummarna för Isabelle som är i Åsebo idag!

Pusshej// Johanna



Söten <3


Mina brister.

Tänkte skriva lite om mina brister inom ridningen.

 Det största är att jag lägger ned händerna istället för att hålla tummarna uppåt. Då vrids även armbågarna ut så jag ser ut som en fågel. Jämt när jag tränar är det, "Johanna, vrid om händerna" ;) Vet inte riktigt vad det kommer från men försöker tänka på det varje gång jag rider.

Sen får jag ibland ganska ostadig skänkel. Ingen har påpekat det men jag känner det själv. Speciellt när jag rider lätt. Det blir värre på hur större häst jag rider och på gången den har. Tex, mina skänklar är stadigare när jag rider Socky än Winston. Men det har faktiskt blivit bättre då jag verkligen tränat på det.

Sen inom hoppning är det att jag ibland får lite bråttom, istället för att bara sitta och vänta. Och jag måste bli lugnare både upp och ner.  Blir ibland typ kasta sig fram och sen tillbaka, vilket kan störa hästen. Men jag vet mina brister så då är det bara träna på. :)


den här bilen är typisk Johanna handstil;) Raka armar och omvridna häner.

och Här blir det att jag nästan hoppar före honom.


:D

klickade nyss hem tränset jag lag upp förut :) Bara vänta nu!


Vad tycker ni, Hiss lr diss?


bilder

Vart inte så mycket eller bra bilder idag då varken fotograf eller ponny var på foto humör ;) Men lite bilder,





Finis <3


Hur jag rider fram till tävling

Jag tror alla ryttare har en speciell 'rutin' på framhoppningarna- vi känner ju våra egna hästar bäst och vad dem behöver för att komma igång och sedan prestera som bäst på banan.

Men när jag är inne på framhoppningen så går det ungefär till såhär-
Först börjar jag med att vara noga med att värma upp hästen ordentligt, att den är avslappnad är jätteviktigt! Ingen varesig om det är ett djur eller människa presterar bäst stressad, sedan lägger jag även in tempoväxlingar och övergångar för att se att ponnyn lyssnar på mig. Men inga hetsande rörelser, som sagt, endast uppvärmning.
När jag har värmt upp min häst så börjar jag hoppa krysset.. Lägger volter innan, hoppar på en 8a, samt ökar och kortar om ponnyn känns ouppmärksam. Krysset är för mig ett posetivt stöd, det tröttar absolut inte ut hästen- och jag kan få in känslan och slappna av.
När hästen sedan känns lydig och uppmärksam till sitt arbete går jag sedan över till räcket, jag brukar alltid sänka det ca 10cm första språnget för att han ska få en ärlig chans att succesivt få känna på höjden och inte bara pang-bom-hopp liksom, för det är ju ändå en viss marginal från ett 30cm högt kryss till 1m tillexempel ;) Hoppar inte ihjäl hästen utan hoppar kanske 5 gånger om känslan känns bra! Dock så gör jag inte det om jag ska hoppa lägre klasser.
Efter räcket hoppas såklart oxern. Hoppar oftast oxern färre gånger än vad jag hoppar räcket. Börjar även här lågt, alternativt lägger ner bakbommen, för att sedan höja.
Dock så förstår jag mig inte på folk som har höjdhoppningsträning, nån jäkla distansritt eller omhoppningsträning- för framhoppning är precis vad det står, framridning- uppvärmning. Man behöver inte hoppa om, om, om och om. Eller hoppar 112 varv.

/Isabelle

EDIT: FÖRLÅT FÖR RÖRIGHETEN MEN STYCKESINDELNING VERKAR INTE FUNKA, SKA FIXA DET SÅ SNABBT SOM MÖJLIHT!

Bilder från träningen i torsdags.


Så dåliga på att kommentera.

Kom igen nu är det jobbigt? Så tråkigt att skriva när ingen kommenterar.

Outfit

/ Isabelle

Dagens ridpass

Kom nyss hem från stallet efter en uteritt på Miramis.
Han var så galet pigg så att han inte visste vart han skulle ta vägen. Lugnade sig dock på slutet och blev riktigt lösgjord- hoppas han inte är lika vild imorgon, han får mer än gärna bli alert. Men det behöver inte stiga honom åt huvudet för då kommer vi inte komma över ett hinder ;)

Jag har dock ingen outfit. Känns som jag inte har några tävlingsoutfiter alls längre. Får köpa nya snart!

Till stallet nu!

Ska trimma Miramis lite inför helgen, se till så att gas och broms fungerar och att han lyssnar på hjälperna i allmänhet. Bara lite check!

Imorgon är det tävling lc & lb :D







Hiss!

Måste hissa en av HV polo s magplttor. Helt galet snygg! Skulle inte ha något emot om någon vela ge mig en sån till mig (a)


Hiss eller diss?


God morgon!

Har bloggat uselt i veckan men haft totalt tidsbrist.

 Men nu är det helg lalal:D Idag följer kameran med till stallet så räkna med massa fina bilder på min kung senare idag! Socky är inprincip helt återställd nu. Var ute med mamma och eve igår och snacka om taggad ponny ;) Hoppa och for, Min tok :)
så idag blir kanske lite dressyr på banan idag och all is är borta.  // Johanna


if you thinking ima fucking fall off you're so wrong




Tips mot fläckar!

Jag har haft en skimmel och en skäck- alltså så har jag fått lidit med dessa pissfläckar lääänge. (Nästa häst blir en svart häst.. hehe)
Och hur ofta får man inte gå upp en tävlingsmorgon extra tidigt för att kunna hinna göra rent sin ponny ifall den skulle ha smutsfläckar?
Så idag när vi var inne på Granngården och skulle köpa foder hittade jag den här;
Det bästa var ju att det funkade ordentligt, det är som torrschampoo. Du sprutar på den på fläcken, låter det sitta ett tag, massera in och torka av! Försvann på en gång. Kan verkligen rekommendera den här. Tror den kosta 299:- eller 199:- kronor på Granngården somsagt.



Idag har jag och Mirrs vandrat!

För att han inte skulle ha träningsvärk från igår så var vi bara ute och gick idag :)
Vi gick i ca 40 minuter och Miramis var satans pigg och glad.
Han är så vacker min prins <3

Bloggkväll! :D

Idag har jag iiiingenting för mig. Så då kan jag lika bra passa på att blogga. :)
Om det är något speciellt som ni vill läsa är det bara hojta till!
/ Isabelle
Loosing you would be like living in a world with no air
So I hope you dont expect me, to live alone with just me, because my world revolves around you.
It would be so hard to breathe.

Rambo Micklem - Hiss eller Diss?

Produktbeskrivning: 
"Det ultimata tränset"
Nu i ett snyggt tävlingsträns.Utformat för hästens välbefinnande, 
inga tryck på känsliga nervbanor eller hästens framträdande molar
tänder i ovankäken. 
Tillverkat i Vegetabilgarvat miljövänligt läder finisherat för hand.
Komplett med gummityglar.
Rostfria beslag.
Fodrat nos-pannband samt nackstycke.
Finns i ponny, Cob/Small Horse, SH Standard Häst, LH Large Häst. 
Färg: Brunt, Svart

Pris: 1.650 kr

Är inte detta för fint? Skulla jättegärna ha det hängade hos mig!

/ Isabelle

mer kommentarer = bättre uppdatering

glöm inte det ;)

resterande veckoplanering - miramis

Onsdag: Vila
Torsdag: Hoppträning för Helena. Filmas & eventuellt fotas :)
Fredag: Rida lite lugnt, skritta i ca 30 minuter, sedan ett oavancerat jobb.
Lördag: Rida ett mer krävande pass, mycket lydnad och sidvärtsrörelser. Eventuellt på graman.
Söndag: Hopptävling lc & lb - filmas :D



Taggad på ett nytt träns ;)

Är lite sugen på att köpa ett till träns ;)
Sockys e jätte fint men skulle vela ha ett brunt pullar träns då han är jätte fin i såna :) Har ni några bra tips där de säljer fina träns till lagom pris? ;)

// Johanna


Stress.

Den här veckan är bara för mycket! Har 100 skol grejer att göra! -.-

Men hästarna idag: Winston joggade jag ut på barbacka. Galet mysigt! :) Var fin och mjuk.

 Sen åkte jag till tirk med Basun och hopptränade. Gick bra med tanke på att jag inte suttit på honom sen i somras ;) Jobbade mycket med linjer och anslutade med en liten bana :)

Sen när jag kom hem Red jag ut Socky och.... galopperade en bit :D Han var jätte fin igår så travade ganska mycket för att lixom "testa" Hur har skulle reagera på det idag och det kändes absolut ingenting! Så himla skönt. Så idag travade jag på ganska ordentligt och galopperade lite i båda galopperna och det kändes jätte bra! :)

nu väntar so böckerna ;)

//Johanna


Ska nog försöka släpa med min kära syster till stallet i helgen för lite nya bilder eller vad säger ni? ;)


Clearrounden

Torr uppdatering, läser fysik bok istället. Myyyyyycket roligare ;)

Dagens ridpass

Idag bjöds det på en galen ponny, som inte hade lust att stå still till en början. Haha! Red ut på en slinga och tränade lite mer avancerade saker idag än mot igår- för att skärpa hans lydnad och framförallt muskelstyrka och kondition. I början var har lite fjantig och ofokuserad, men tränade halt-skritt-halt-skritt och tillslut så fick jag hans fokus på hans arbete; och framför allt mig! Började med massor av öppna, sluta och sidvärtsrörelser och sikken skillnad- han har blivit sååå mjuk och fin. Efter ett tag så var han så enormt lösgjord så han bärde sig helt själv och svansen stog som ett spjut. Travade och galopperade och gjorde i princip samma sak, gjorde även massor med byten. Han utförde dom faktiskt perfekt! Han byter otroligt rent och jag har fått massor med posetiv feedback från dressyrtanter om hans galoppombyten ;)
Jag är så nöjd över min lilla Mirrie.

Piiiiggg kille ;)


föralltid ♥


Så fint väder!

Underbart väder, solen skiner och det är hela 6 plusgrader! Detta betyder såklart uteritt igen. Har inget direkt mål, eller utförande just nu- utan tar det lite som det kommer, hur han känns för dagsläget osv. Men trimm blir det iaf. ;)


Åhhh.

Borde inte få vara inne här, såfort jag kikar in så hittar jag ton med superfina hästar. Grymt sugen på en storhäst nu, när man ser alla fina! Önskar att jag vore rik så jag kunde köpa allt jag ville ha. Höhö.

Schockemöhle


http://www.schockemoehle.net/shop/

Problem med hagkompisar.

Miramis är som häst en mycket rangsäker och dominant individ, detta ger såklart negativa- som posetiva följder men även massor med konsekvenser. Han är stenhård i skallen och utmanar allt och ingenting om rollen som ledare, född på en gigantiskt lösdrift i Kanada, så har han lärt sig den tuffa vägen förmodligen. Det finns bara mat för dom som tar åt sig. Resten får ingenting. Detta gör att han slåss tills det faktiskt inte går längre, detta har vi fått bevis på. Mer om det senare.

Även om man är försiktig med sin ponny så får man aldrig, aldrig glömma att även om han nu slåss och kan vara näst intill elak mot vissa hästar- så är han ändå ett djur. Ett flockdjur, han behöver närhet. Inte av en människa, utan av sin egen sort. Dom behöver kunna känna närheten av en annan häst, inte bara se. Utan röra, känna och lukta. Miramis står just nu i en enskildhage men med tillgång till dom andra hästarna, eftersom vi har stålstaket (?) så leker hästarna jämt över staketet och kan så få lite utlopp av energin.

Miramis har somsagt svårt för det här med vilka hästar han kan gå med, han behöver någon som kan både vara dominant och undelägsen. Är den endast underlägsen så blir han elak, då visar den tecken på svaghet och det kan tillexempel inte få dricka eller äta. Är därimot hästen dominant, så slåss han. Ston är dock ett undantag, det spelar ingen roll vilken rang dom har, han älskar ston ;)

Som det ser ut just nu kommer han förmodligen få en hagkompis ganska snart. Vi har två "kandidater" en av våra fölungar som snart ska skiljas från sin mamma, han och Miramis går redan i hagarna brevid varandra och leker. Miramis älskar fölungar och blir direkt deras "pappa." Sedan ett 3 årigt sto, dom är jätteförtjusta i varandra. 


 

Hur har ni era hästar och vad prioterar ni?

Träningen


Bättre sent än aldrig, eller hur? ;)
Nåja- Miramis har otroligt dåligt flås. Han var riktigt trött i kroppen här och flåsar som en liten knubbsäl. Ska träna upp hans kondition i veckan så den blir åter bra igen. Annars så hoppar han grymt fint och det blir lite "kast med liten unge" ibland ser jag. Gillar inte när man slår ner allt för mycket. Ska även träna bort det..
/ Isabelle

Bloggtooorka

Har suttit med den här synen i typ en timme? Jag har noll insperation, vill skriva åsikts-inlägg, men ingen kommenterar dom därför blir det tråkigt osv.
Vaaaad ska vi skriva om, kom gärna med förslag!

Dagens ridpass

Red ett lefullt och okomplicerat pass idag. Miramis var så omåttligt glad idag och pigg som tusan - lite vårkänslor kanske? Mitt mål var att jag ville endast få en känsla av glädje och inga krav eller måsten, red enkla flyttningar samt byten i kurvorna annars var det inget mer än att låta honom gå i låg form och få göra jobbet själv. Efter att han gjort sina uppgifter utan att tjura ihop så fick han faktiskt springa av sig ordentligt. Han tycker ju det är så otroligt kul att slå en race i backarna - då är han som lyckligast, han blir helt till sig :')

Det var väldigt längesedan jag och Miramis hade ett sådant här pass, det har varit på sådant blodigt allvar på sistonde. Det behövs såklart också, om man vill komma någonstans, men man behöver även rensa hjärnan och bara få ha glädje med sin ponny- det är ju faktsiskt därför jag, och säkert många andra, rider! :)

Nu till den materiella biten, detta var Miramis outfit;

haha shit vad ful han blev på bilden, han har verkligen inte sådant där huvud. Han är den vackraste <3

Schabrak; John Whitaker Union Jack Saddle Pad
Benskydd; Catago Pro
Boots; Proffesional Choiche
Sadelgjort; Random
Sadel; Morris & Nolan, vet inte modell. Men handgjord.
Träns; Glen Gordon
Pannband; Äkta Swarowski
Martingal; Glen Gordon.




Mystime

Nu drar jag och Miramis på en uteritt, underbart ♥

you're never alone, togheter we'll stand, i'll be by your side
when it gets cold and it feels like the end
i will always be your friend because you are the one thing i got right
With you by my side i will fight and defend
i will fight and defend
i will never let you go





Hästarna e ridna.

Skrittade Socky idag och red sen ut på winston... Utan skrittäcke :D Så galeet härligt :D Båda var fina och jag är galet trött då jag inte somnade förns 5 imorse ;) Förmodligen mer uppdatering ikväll. //Johanna



Galet gammal bild på Mig och Sune ;)


Stallet.

Nu ska jag till stallet och mocka, har tagit med mig kameran. Har inte fotat på lääänge så har inga bilder alls, så det känns som det är dags nu när det är vår. Ska fota varje dag så det blir en liten livligare uppdatering :) Det känns bra!


Tävlingsdagen på Fagersta RK

Miramis var lite smått taggad och överallt ungefär hela dagen. Ska jag dra det lite kort nu innan, så är jag nöjd över Miramis och super onöjd med min egen ritt. Måste träna mera, på tävling, dvs att rida snyggare. Försöka andas och rida likadant som på tävling. Samt kunna få fram honom utan att få peta på honom med spöt.

LC:
När jag skrittade fram så var han väldigt pigg och lyhörd, sedan på framhoppningen så hoppade jag inte så värst mycket då underlaget absolut inte funkar med Miramis. Han hatar att gå på tungt och tjockt underlag, så han var mestadels inte alls högt över hindrerna och slog i oxrarna. Så jag sket i att bråka med honom utan försökte fokusera på att han skulle lyssna på mig istället, det är igentligen det viktigaste med Miramis.

På banan fick jag lov att vara på honom hela tiden! Det är ganska tråkigt att man behöver vara så på honom, men då hoppar han i alla fall. Detta kommer försvinna hur längre han får vara ute. Ostadiga resultat kommer jämt i början på tävlingssäsongen med honom, sen går han som tåget ;)
Han hoppade även om spänt så vi klarade oss igenom, tills sista hindret. Då jag hoppar fel hinder.
Det är verkligen inte något som får hända, speciellt eftersom vi förmodligen hade vunnit (ska kolla resultatlistorna idag) om jag inte hade klantat mig.

Ni kan se på filmen själva hur det gick..




Själv kan jag inte ens titta på filmen, så otroligt besviken på mig själv.. :(

/ Isabelle

Plugga plugga plugga! Har jag nämnt att ja måste plugga?

Jag har helt galet mycket i skolan nu! Men red iaf hästrna imorse och det gick fin fint :)

Socky fick skritta i ca 45 minuter och han var lika pigg idag som igår! Red sen Winston och han var fin men lite övertaggad/nervös pga utav stormvindarna ;) En sväng i diket och sen vart han galet fin!

 Hihi nu väntar jag på maten sen ska jag till Johanna och vara lite Social med mina vänner. Men på vägen dit ska jag släppa in hästrna, nörd som man e? ;) Så det kommer inte bli nå mer uppdatering från min men Hoppas Isabelle har nå roligt att skriva! Vi ses imorrn

//Johanna


Sen har jag inte glömt att ni vela ha bild på min vackra tunga, e bara lite seg ;) Men det kommer!


Vi är tillbaka!

Veterinären kom idag och han konstaterade att det bara var en vanlig sträckning och att jag kan börja skritta honom nu :D

Så Satt uppe på min fina kung idag för första gången på en vecka. Awesome! Skrittade en sväng och han var mycket fin :D Pigg ? Ja! Hihi han är för galet söt och man kan inte annat än älska den prinsen! Blir ju ingen tävling imorrn men huvudsaken är att det inte var något allvarligt! Finns många tävlingar men bara en Socka<3

Hörs sen // Johanna



Skärp er

kom igen att kommentera, det har blivit så sjukt dåligt nu på senaste tiden. Det blir så mycket roligare..
Ni är verkligen superdåliga på det.

Skärp er

kom igen att kommentera, det har blivit så sjukt dåligt nu på senaste tiden. Det blir så mycket roligare..
Ni är verkligen superdåliga på det.

Sommaren vart är du?



Åh vad jag saknar grönska, varmare klimat, bada, lukten- överlag allt som har med sommaren att göra. Så himla mysigt + alla tävlingar är ju då, vilket är jag är galet taggad till :)

Skolan kills me

Skulle verkligen vilja blogga nu, skriva lite roligare inlägg än vad som skrivs, åka till stallet och rida Miramis- som förövrigt är helt återställd (tävling på lördag :D) och trimma honom. Men endast det finns i mina drömmar, har otroligt mycket skola och strunt som jag igentligen inte vill göra, men måste.

Ostrukturerat inlägg igen, men hinner inte sitta och sudda osv. Vi hörse senare!

/ Isabelle

Vilken av dessa schabrak är snyggast?

Alla dessa är så otroligt snygga, jag  ska vill verkligen ha dom!

/ Isabelle

Bättre med Socky!

Hej  ! :) Har kännts lite meningslöst att blogga när jag ändå inte kunnat rida och har massa i skolan. Men Socky är mkt bättre! går med honom nu och imorgon kommer veterinären och tar en titt på honom för säkerhetsskull :)

Annars har jag ridit Winston som vanligt och i tisdags var jag på hoppträning med mammas häst Marinette. Gick bra! Nu ska jag till stallet. Hörs sen! //

Johanna



nördar bilden men finns de nå finare än du?


Smörjingsmedel

Vilket smörjningsmedel använder din och är det effektivt?

Jag har extremt mycket smörjningsmedel och massor av prylar, sprayer, allt mellan himmel och jord.

Det som jag dock tycker är helt klart bäst är produkterna från Stübben, både lädertvål och fett.
Kan verkligen rekomendera dessa då dom gör rent och gör lädret supermjukt. Skulle inte klara mig utan dom :')

Börjar alltid med att göra rent lädret med lädertvålen, den luktar gott och är inte alls kladdig. Det torkar väldigt fort också!



Sedan när jag vill ha lädret mjukt så använder jag fettet. Det blir verkligen supermjukt, dock inte så glansigt. Men han faktiskt inget behov att ha superglansigt heller, bara det ser rent ut och lädret är mjukt och behagligt för hästen, så nöjer jag mig :)


/ Isabelle

Miramis är kry

...Alltså kom hans hälta från hans snubbling, han stukade väl sig förmodligen. För att han inte skulle slita upp det igen så fick han vila idag men pysslade självklart om honom. :)




Brun, Beige & Champagnefärgat


Åh jag dör.

Fick nyss veta att i födelsedagspresent 2010 fick jag ett par Sarm Hippique stövlar, jag valde bort dom för tretorn. Jag tröttnade på tretorn för typ halv år sedan. Jag har sedan dess velat ha ett par Sarm Hippque. Min mamma sa det nu.

Skjut mig plz.


Så snygga att jag inte orkar.

/ Isabelle

Outfit


Åh nej. :(


När jag skrittade hem Miramis idag- som var otroligt fin och koncentrerad på sitt jobb, samt helt lösgjord- så snubblar han. Inte så mycket mer med det. Det var inte världens ramling utan han bara hoppa till lite. Men såklart så får man ju inte ha en sådan tur, utan jag känner i nedförsbacken att han är ca 2-3 graders halt och markerar rejält. Jag hoppar såklart av honom, tar av honom bootsen och hans skydd och känner igenom honom.

Som en naturlig reaktion efter hans skada som varade i 8 månader så tror jag såklart det är hans kotor som har tagit stryk. "Vi har tränat för hårt, vi har hoppat för mycket och jag glömde linda honom ordentligt en dag." Jag blir hysterisk. Vill. Inte. Att. Han. Ska. Ha. Ont. Efter ett tag av otroligt noga egenomkänningar så känner jag ingenting, men han är otroligt halt, så ringer jag mamma.
Då lugnar jag ner mig lite, han var ju trots allt jätte fräsch innan han snubblade. Förmodligen gjorde han sig illa sig då. Nu är jag jättenervös och om man får vara lite självisk så har allt jobb verkligen givit resultat och han är riktigt fin nu, och vi skulle ju tävla i helgen. :( Så nu kan jag bara hoppas att han är fräsch imorgon och att han endast stukade sig.


Så snälla håll tummarna!


RSS 2.0